deltalaw

مجله دلتا ( همه چیز در مورد همه چیز )

deltalaw

مجله دلتا ( همه چیز در مورد همه چیز )

مجله دلتا-گردشگری -نکات حقوقی-سلامتی-دکوراسیون-جاهای زیبای دیدنی - خبر و گزارش -املاک دلتا - کاربردی ترین مسائل حقوقی

  • ۰
  • ۰

مهریه مال زن است مرد هم بر اساس شرع و قانون باید آن را بپردازد.

بخشیدن مهریه

بخشش مهریه توسط زن در عقد نکاح، گاهی تحت تاثیر احساسات و در مواردی نیز تحت اجبار شوهر صورت می‌گیرد که گاهی پیامدهای نامطلوبی برای زن به همراه دارد. زن به محض عقد ازدواج، مالک مهریه است و می‌تواند هر تصرفی که بخواهد در آن بکند، در نتیجه زن می‌تواند تمام یا بخشی از مهریه خود را به همسرش ببخشد و از دریافت آن صرف‌نظر کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی بخشیدن مهریه و پیامد آن می‌پردازیم.

پیامد بخشیدن مهریه

زن می‌تواند مهریه خود را اعم از آن‌که وجه نقد، مال منقول، مال غیرمنقول، طلا و هر آن‌چه که به‌عنوان مهریه مهر او قرار گرفته است را در دفتر اسنادرسمی یا روی کاغذ عادی همراه با امضای شهود به شوهرش ببخشد.

بخشش مهریه از جانب زن گاهی در اثر ناآگاهی از عواقب آن، صورت می‌گیرد و در مواقعی پیامدهای نامطلوب بخشش مهریه، ضرر و زیان‌های مادی و معنوی بسیاری را متوجه زن می‌کند. زنی که به هر دلیلی قصد بخشیدن مهریه خود را دارد باید تمام جوانب را در نظر گرفته و بعد تصمیم بگیرد.

زن حق رجوع به مهریه‌ای که بخشیده ندارد هم‌چنین پشیمانی او تاثیری در بخششی که انجام داده است ندارد و تا انحلال زمان نکاح نیز دیگر نمی‌تواند مهریه‌اش را مجددا از شوهرش مطالبه کند و مهم‌ترین حق مالی وی را از دست داده است.

اگر زن مهریه خود  را ببخشد و پس از مدتی تصمیم به طلاق بگیرد چون طلاق خلعی خواهد بود باید مالی را برای این موضوع به شوهرش پرداخت کند و این باعث می‌شود زن از نظر مالی مجددا متضرر شود.

صورت‌های بخشش مهریه

بخشش مهریه به سه صورت هبه غیر‌معوض، هبه معوض و ابراء انجام می‌گیرد:

  • هبه غیرمعوض: در این مورد زن بدون هیچ عوضی، مهریه خود را می‌بخشد یعنی بدون این‌که انجام یا عدم انجام کاری را از شوهر خود بخواهد. 
  • هبه معوض: زن در عوض بخشش مهریه انجام یا عدم انجام کاری را از شوهر می‌خواهد، مثلا در عوض موافقت شوهر با طلاق، تمام یا قسمتی از مهریه خود را به او می‌بخشد.
  • ابراء: در این مورد زن حق شوهرش را نسبت به مهریه ساقط می‌کند، مثلا می‌گوید تو نسبت به پرداخت مهریه بری‌الذمه هستی.

پیامد بخشیدن مهریه

حق رجوع زن بعد از بخشش به مهریه

در هبه غیرمعوض زن همیشه می‌تواند نسبت به آنٰ‌چه که بخشیده رجوع کند اما در هبه معوض در صورتی‌که عوض هم داده شده باشد طبق ماده ۸۰۳ قانون مدنی، قابل رجوع نیست اما در مورد بخشش مهریه در مقابل طلاق، اگر زن در دوران عده به مهریه رجوع کند شوهر نیز حق رجوع به زوجیت (برگشت از طلاق) را خواهد داشت.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب شرایط فسخ قرارداد ملک چیست؟ را مطالعه کنید.

  • ۰۰/۰۵/۲۵
  • مجله دلتا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی