deltalaw

مجله دلتا ( همه چیز در مورد همه چیز )

deltalaw

مجله دلتا ( همه چیز در مورد همه چیز )

مجله دلتا-گردشگری -نکات حقوقی-سلامتی-دکوراسیون-جاهای زیبای دیدنی - خبر و گزارش -املاک دلتا - کاربردی ترین مسائل حقوقی

۹۷ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور: دشت‌های اصفهان در بحرانی ترین شرایط قرار دارند و فرونشست زمین به صورت جدی در آنها در حال پیش‌روی است و میزان نرخ سالیانه فرونشست در اصفهان ۱۶ سانتیمتر است.

آبخوان دشت اصفهان

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، و به نقل از شهیدی، امروز اصفهان تنها شهری است که فرونشست زمین به داخل منطقه مسکونی آن نفوذ کرده و دیگر زمانی برای احیای آبخوان دشت اصفهان- برخوار نداریم و تنها تا سال ۱۴۰۹ و در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۱۴۱۸ فرصت برای نجات این آبخوان داریم.

طی دو دهه گذشته با خشکی زاینده رود و برداشت‌های بی‌رویه از آبخوان دشت اصفهان -برخوار و خالی شدن آن، سرطان فرونشست زمین به مغز استخوان اصفهان رسیده و امروز ترک‌های فرونشست در جای جای مناطق مسکونی شهر همچون خانه اصفهان، ملک شهر، خوراسگان، رهنان، مهرآباد، لاهور و حمزه، فلکه فیض و … رسیده است.

علاوه براین در مناطق ۱۵، ۱۲، ۱۱، ۱۰، ۷ و ۱۴ شهرداری اصفهان و تاسیسات و بناهای خدماتی همچون پایانه امیرکبیر، ساختمان اتاق بازرگانی و … به وضوح قابل مشاهده است و این ترک‌ها، به خصوص طی دو سال گذشته بیش از هر زمان دیگری نمایان شده است.

مهدی طغیانی- نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: مطابق آمارهای اعلام شده میزان نرخ سالیانه فرونشست در منطقه شمالی اصفهان حدود ۱۵ سانتیمتر است. بیشترین نشانه‌های فرونشست زمین در مناطق شمالی اصفهان همچون ملک شهر، خانه اصفهان و منازل مسکونی شهرک نیروی هوایی ارتش مشهود است.

مسکن آبخوان دشت اصفهان

شرایط مسکن آبخوان دشت اصفهان با بی آبی

حسین حجتی- مدیر دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اصفهان تصریح می کند: اگر فرونشست زمین با همین سرعت پیشروی کند و آبخوان دشت اصفهان -برخوار خالی شود، تا ۱۵ سال آینده، عاقبتی همانند این شهرک در انتظار دیگر مناطق مسکونی اصفهان است، در این شرایط دیگر اصفهانی‌ها حاضر نیستند خانه های خود را ترمیم کنند و از این شهر خواهند رفت.

رضا اسلامی- مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی اصفهان  می‌گوید: از زمانی که جریان دائمی زاینده رود قطع شد و با فشار به آبخوان اصفهان -برخوار همچنان از آن برداشت آب کردیم، این بلا بر سر اصفهان آمد و این شهرک نمونه کوچکی از پیشروی فرونشست زمین در بافت مسکونی اصفهان است.

در آینده همانند وضعیت این شهرک را در بسیاری از خیابان‌های اصفهان شاهد خواهیم بود که دیگر خانه‌ها قابل سکونت نخواهد بود که باید یا ترمیم شوند و یا خراب و از نو ساخته شوند.

او می گوید: در حال حاضر ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب به آبخوان اصفهان- برخوار بدهکاریم و امروز در تمام مناطق اصفهان به خصوص شمال این شهر در خانه اصفهان، ملک شهر، رباط، جابر انصاری و … ترک های فرونشست دیده می‌شود.

بنابراین اگر فکری به حال آبخوان اصفهان نشود در آینده نزدیک این ترک ها در مناطق مرکزی اصفهان همچون بزرگمهر، دشتستان، سروش، احمد آباد، فلکه فیض و…. دیده خواهد شد.

او تصریح می کند: پیشروی فرونشست زمین در منطقه مسکونی اصفهان روز به روز در حال بحرانی شدن است.

بهرام نادی می گوید: هر چه قدر آب را از آبخوان دشت اصفهان -برخوار برداشت کنیم وضعیت را بحرانی‌تر می‌کنیم که نمونه هایی از این وضعیت را در ساختمانی که دچار ترک فرونشست شده‌اند، شاهدیم و اگر به این وضع ادامه دهیم تخریب‌های فرونشست در اصفهان بیشتر خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «ثبت نام بیش از ۱۸ هزار متقاضی مسکن در اصفهان» از مجله ملکی دلتا بخوانید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

ایرانی‌ها باز هم به دلایل نامعلوم در ماه گذشته با خرید ۱۲۶۵ خانه بزرگترین گروه خریداران ملک در ترکیه لقب گرفتند.

خرید مسکن در ترکیه

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، با وجود آنکه این روزها از اقتصاد ترکیه اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد اما علت علاقه ایرانی ها به خرید مسکن در ترکیه هنوز گنگ است.

اوضاع نابسامان اقتصاد ترکیه دست از سر این کشور برنمی‌دارد و به اذعان اردوغان ـ رییس جمهور ترکیه ـ همین وضعیت دست کم تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.

در این شرایط سرمایه‌های ایرانیانی که شامل خرید مسکن در ترکیه است به نوعی در خطر است. هرچند کارشناسان علت اصلی خرید مسکن در ترکیه را اخذ اقامت عنوان می‌کنند، اما با روند سقوط آزاد اقتصاد ترکیه احتمال ریزش سرمایه‌های ایرانیان وجود دارد.

اگرچه پایین بودن قیمت مسکن در بعضی مناطق ترکیه نسبت به تهران در تمایل به خرید ملک در این کشور بی‌تاثیر نیست. کسی که قصد دریافت اقامت در ترکیه را دارد باید سرمایه‌ای به اندازه ۲۵۰ هزار دلار به خرید خانه در این کشور اختصاص دهد و تا سه سال حق فروش آن را ندارد.

البته قیمت خرید مسکن در ترکیه به پول ایران از ۵۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود که مشمول اقامت نخواهد شد؛ در حالی که برای خرید یک آپارتمان ۷۰ متری در ارزانترین منطقه تهران (منطقه ۱۸) باید حدود یک میلیارد و ۷۵ میلیون تومان هزینه کرد. در مناطق متوسط شهر تهران این عدد به حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

کف قیمت مسکن در اطراف استانبول ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار لیر است. با این حساب می‌توان با حداکثر ۷۹۰ میلیون تومان (۲۶ درصد ارزانتر از منطقه ۱۸ تهران) یک آپارتمان در ترکیه خریداری کرد. البته خانه‌هایی با قیمت حدود ۵۰۰ میلیون تومان هم وجود دارد که طبیعتا از امکانات کمی برخوردار و قدیمی است.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «خرید خانه در منطقه 14 اصفهان» از مجله ملکی دلتا بخوانید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

وزیر راه و شهرسازی: به عنوان کسی که بیش از ۲۰ سال در حوزه عمرانی و اجرای مگا پروژه‌ها در کشور فعال بوده، به استناد آمار و ارقام می‌گویم که ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در ۴ سال شدنی است.

زمین ساخت مسکن

به گزارش «مجله ملکی دلتا» و به نقل از رستم قاسمی، زمین ساخت مسکن  2 میلیون و 400 هزار واحدی تامین شد و ۲۴۰ هزار مسکن مهر هنوز نیمه تمام است.

رستم قاسمی یادآور شد: طبق برنامه دولت و قانون جهش تولید مسکن باید 4 میلیون مسکن در چهار سال ساخته شود. بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی باور ندارند این تعداد واحد مسکونی ظرف این مدت ساخته شود.

وی ادامه داد: چند مولفه اساسی برای ساخت مسکن وجود دارد که اولین آن‌ها زمین است. بخشی از قیمت مسکن در کشور را زمین تشکیل می‌دهد. به همین علت یکی از اقدامات راهبردی وزارت راه و شهرسازی در دوره جدید ایجاد بانک زمین بود.

قاسمی افزود: در بخش روستایی ما مشکل زمین نداریم. با بنیاد مسکن توافق کردیم که این تعداد ظرف 4 سال ساخته شود که در دو سال اول باید حدود 500 هزار واحد مسکونی ساخته شود.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد:‌ با آغاز احداث 2 میلیون واحد مسکونی در فاز اول نهضت ملی مسکن، حدود 40 میلیون تن سیمان نیاز خواهیم داشت و 50 درصد مازاد تولید می‌تواند صادر شود. در بخش فولاد نیز حدود 30 میلیون تن ظرفیت تولید در کشور وجود دارد که برای احداث این دو میلیون واحد حدود 15 میلیون تن فولاد نیاز است.

قاسمی همچنین یادآور شد: در قانون جهش تولید مسکن به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده شده است که صندوقی تحت عنوان صندوق ملی مسکن ایجاد کند که این فرصت بسیار خوبی است.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی، فاز دوم طرح نیز پیش از اتمام فاز اول شروع خواهد شد و امروز تامین زمین ساخت مسکن و طراحی برای فاز دوم در حال انجام است.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «مشمولان وام ۱۰۰ میلیونی قرض الحسنه چه کسانی هستند؟» از مجله ملکی دلتا بخوانید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

بانک مسکن قرار است ۱۰۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه خرید یا ساخت مسکن پرداخت کند

وام ۱۰۰ میلیونی قرض الحسنه

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، آنگونه که بانک مسکن اعلام کرده وام ۱۰۰ میلیون تومانی قرض الحسنه خرید یا ساخت مسکن به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی تعلق می‌گیرد.

از طرف دیگر این وام مربوط به خرید یا ساخت خانه است. اگر متقاضی خواهان استفاده از این وام برای ساخت مسکن باشد، پروژه مسکونی باید حداقل دارای ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی باشد.

اما اگر متقاضی بخواهد با این وام مسکن بخرد، عمر بنای واحد خریداری شده باید حداکثر ۲۵ سال باشد.

مددجویان این دو نهاد باید برای دریافت وام ۱۰۰ میلیونی قرض الحسنه به کمیته امداد و بهزیستی مراجعه کنند و اگر واجد شرایط باشند، به بانک مسکن معرفی می‌شوند.

اما مبلغ وام مسکن مددجویان کمیته امداد و بهزیستی چقدر است؟ مبلغ این وام در شهر‌های با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر ۸۰ میلیون تومان است و در سایر شهر‌ها ۱۰۰ میلیون تومان است.

آنگونه که بانک مسکن اعلام کرده، دوره بازپرداخت وام قرض‌الحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی ۱۰ سال است، اما دو سال تنفس برای آن در نظر گرفته شده است. یعنی اقساط این وام دو سال بعد از دریافت آن آغاز می‌شود.

بر این اساس مبلغ اقساط وام ۱۰۰ میلیونی مددجویان حدود یک میلیون تومان در ماه است.

همچنین متقاضیان برای دریافت وام ۱۰۰ میلیونی مسکن باید مدارک شناسایی و هویتی متقاضی و مدارک عمومی ملک و مدارک شغلی و درآمدی متقاضی را آماده کنند و تحویل بانک بدهند.

همچنین معرفی یک ضامن معتبر دارای گواهی کسر از حقوق برای تضمین بازپرداخت اقساط تسهیلات الزامی است.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «مستاجران کدام استان‌ها امکان ثبت‌نام مسکن دولتی را ندارند؟» از مجله ملکی دلتا بخوانید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

‌سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری: زمان صدور پروانه ساختمانی باید به کوتاه ترین زمان ممکن کاهش یابد.

صدور پروانه در تهران

به گزارش «مجله ملکی دلتا» و به نقل از حمید صارمی، در حال حاضر میانگین زمان صدور پروانه در شهر تهران 80 روز است، این در حالیست که بر اساس قانون، شهرداری ها مکلف هستند، ظرف مدت یک هفته پس از دریافت مدارک لازم و اخذ عوارض، نسبت به صدور پروانه ساخت اقدام کنند.

صارمی با اشاره به مدت زمان صدور پروانه در شهرهای جهان، بیان کرد: مطالعات نشان می‌دهد، زمان صرف شده برای صدور انواع مجوزهای ساختمانی در سایر کشورها کمتر از ۳۰ روز است.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که تاکنون برای کاهش زمان و فرآیند بروکراسی صدور پروانه انجام شده، سیستمی شدن این فرایند است اما متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت های لازم، این اقدام نیز نتوانسته به تسریع این روند کمک کند.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه زمان صدور پروانه ساختمانی تنها به مدیریت شهری مربوط نیست و بخشی از طولانی شدن این مسیر مربوط به دریافت استعلامات از سازمان‌های دیگر است، اظهار داشت: باید توجه داشت که طولانی شدن این استعلامات علاوه بر کندشدن فرایند صدور پروانه در تهران، منجر به ایجاد فساد نیز می‌شود.

صارمی ادامه داد: مسئله دیگری که موجب کند شدن فرآیند صدور پروانه می شود، برخط نبودن ارتباطات بین سازمان‌ها و نهادهای ذیربط از جمله وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، شرکت گاز، برق و آب و… است.

وی با اشاره به کاهش آمار صدور پروانه طی سال های اخیر افزود: درصدد هستیم با استفاده ازنتایج آسیب شناسی‌هایی که تاکنون انجام شده و همچنین تعامل با سازمان‌های دخیل در این زمینه، فرآیند صدور پروانه را به کوتاه‌ترین زمان ممکن برسانیم.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «چرا اخذ مالیات از خانه های خالی اجرا نمی‌شود» از مجله ملکی دلتا بخوانید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

یک عضو شورای شهر تهران معتقد است:‌ تخفیف 25 درصدی برای عوارض ساختمانی یعنی مدیریت شهری به شهروندان یارانه می‌دهد، اما از این یارانه سازندگان شمال شهر تهران بیشتر استفاده می‌کنند.

سازندگان شمال پایتخت

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، اعضای شورای شهر تهران امروز لایحه اصلاحیه «نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» که در آن تخفیف 25 درصدی عوارض شهرسازی به مدت یک ماه دیگر تمدید می‌شود موافقت کردند که این موضوع نسبت سازندگان شمال پایتخت انتقاداتی را در پی داشت.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، یکی از مخالفان این لایحه معتقد است تمام طرح ها و لوایحی که در شورای شهر تهران بررسی می شود باید به پیوست عدالت آن هم توجه شود. با تخفیف 25 درصدی برای عوارض مدیریت شهری به شهروندان یارانه می‌دهد اما این یارانه به کسانی می‌رسد که به شهرداری بابت ساخت و ساز بدهکار هستند.

سازندگان شمال پایتخت

امانی می‌گوید: بدهکاران حوزه ساخت و ساز دو گروه هستند. کسانی که در بخش جنوبی شهر تهران آپارتمان‌های 70 تا 100 متری خود را می‌خواهند، نوسازی کنند و باید عوارض بدهند. اما بخش عمده آن مربوط به شمال شهر تهران است که یا خانه‌های وسیع و بزرگ ساخته‌اند و یا سازندگان بزرگ مجتمع‌های مسکونی در بخش شمالی پایتخت هستند، همه به مساو ی یعنی 25 درصد از این یارانه استفاده می‌کنند یعنی کسانی که بیشترین بدهی را به شهرداری دارند، بیشترین تخفیف را می گیرند.

به گفته امانی اگر این تخفیف‌ها به جنوب شهر تهران برسد هم ساخت و ساز به نفع شهر تهران است و بافت‌های ناپایدار به پایدار تبدیل می‌شود هم مستحق‌تر هستند، نه این که کسانی که به قول دوستان اگر در تهران هزینه نکنند در ترکیه سرمایه‌گذاری کرده و به ساخت و ساز می‌پردازند.

او تاکید می‌کند: این مصوبه اگر به همین شکل تصویب شود، تبعیض‌آمیز خواهد بود و بهتر است اگر شهرداری تخفیفی پیش‌بینی می‌کند مربوط به پهنه‌های جنوبی شهر باشد.

مطالعه بیشتر: مطلب «حدود 90 درصد کارگران ساختمانی مستاجرند!» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

به دلیل اهمیت بالایی که قرارداد در روابط طرفین دارد و سود و زیان طرفین که بسته به آن است، باید نکاتی که در تنظیم هر قرارداد به‌صورت کلی مورد نیاز است بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

نکات حقوقی تنظیم قرارداد

قرارداد به توافق بین دو یا چند شخص برای ایجاد آثار حقوقی گفته می‌شود و به عنوان یکی از متداول‌ترین شیوه‌های توزیع و جابه‌جایی ثروت در جامعه تلقی می‌گردد. اما قرارداد را چگونه باید تنظیم کنیم؟ در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نکات حقوقی تنظیم قرارداد می‌پردازیم.

مطابق نظم عمومی بودن تمام قرارداد‌ها

طرفین می‌توانند هر نوع قراردادی را بین خود منعقد کنند و لازم نیست ضرورتا قرارداد منعقده بین آن‌ها از قرارداد‌های تعیین شده در قانون باشد. البته اشخاص باید در تنظیم قرارداد‌های غیر معین، نظم عمومی را رعایت نمایند و در غیر این‌صورت قرارداد منعقده بین آن‌ها، بی‌تاثیر خواهد بود.

ذکر تاریخ و شماره قرارداد

 در قرارداد‌هایی که منعقد می‌کنید حتما تاریخ و شماره قرارداد را قید نمایید. شاید در نگاه اول این موضوع بی‌اهمیت جلوه کند، ولی باید بدانید که وجود تاریخ در قرارداد‌ها بسیار مهم است.

تعیین دقیق طرفین قرارداد

 باید توجه داشته باشید که در هر قرارداد باید طرفین آن را به‌صورت کامل و واضح تعیین نمایید. قرارداد حداقل بین دو نفر تشکیل می‌شود و فرض انعقاد قرارداد یکجانبه غیر ممکن است. البته قرارداد می‌تواند بیش از دو طرف هم داشته باشد.

تعیین سمت افراد

علاوه بر این‌که طرفین قرارداد را تعیین نمودید و مشخصات آن‌ها را در قرارداد ذکر کردید باید سمت آن‌ها را نیز در قرارداد مورد اشاره قرار دهید. چراکه یک قرارداد ممکن است از طرف شخص اصیل، یعنی شخصی که قرارداد برای او منعقد می‌گردد یا از جانب نماینده وی منعقد گردد. بنابراین در هر قرارداد باید تعیین کنید که قرارداد را شخص با چه سمتی منعقد می‌کند.

 ذکر نام ضامن در قرارداد

در برخی از قرارداد‌ها ممکن است افرادی به عنوان ضامن در قرارداد وجود داشته باشند که در این‌صورت باید نام ضامن این قرارداد در آن به‌صورت دقیق و کامل ذکر گردد و مشخصات آن‌ها در قرارداد مورد اشاره قرار گیرد.

 ذکر تضمینات داده شده

علاوه بر وجود ضامن در قرارداد ممکن است تضمیناتی از طرفین قرارداد اخذ شده باشد.

تعیین موضوع قرارداد

نکته بعد در تنظیم قرارداد تعیین موضوع قرارداد است به این معنا که باید موضوعی را که به منظور آن قرارداد منعقد گردیده است در قرارداد تعیین شود.

 تنظیم قرارداد

تعیین مبلغ قرارداد

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در قرارداد تعیین کنید مبلغ قرارداد است. این موضوع باید به‌صورت کامل و دقیق در قرارداد ذکر گردد. البته گاهی ممکن است در ابتدای عقد نتوان مبلغ را به درستی تعیین کرد که در این حالت تعیین مبلغ به‌صورت برآورد خواهد بود و در انتهای کار مبلغ نهایی معین خواهد شد که در این موارد لازم است در عقد چنین موضوعی را ذکر کنید.

 تعیین زمان پرداخت مبلغ قرارداد

علاوه بر تعیین مبلغ قرارداد باید زمان پرداخت را نیز مشخص نمایید تا با طرف دیگر قرارداد دچار مشکل نگردید.

 ضمانت اجرای تخلف از تعهدات طرفین

علاوه‌بر تعیین نمودن تعهدات و تکالیف هر یک از طرفین در قرارداد، باید ضمانت اجرا‌هایی را نیز برای تخلف از این تعهدات در قرارداد تعیین نمود. باید توجه کنید که ضمانت اجرا‌هایی تعیین کنید که جزئی باشند تا در صورت تخلف از هر یک از تعهدات ضمانت اجرای مورد نظر بر آن جاری گردد.

تعیین شروط مورد نظر خود‌

می‌توانید در قرارداد‌های خود، شروطی را برای اجرای موضوع قرارداد تعیین کنید.

نکات حقوقی مهم در تنظیم قرارداد

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی نکاتی که هر خریدار و فروشنده باید بدانند مطالعه کنید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

یکی از شروط مهمی که در عقدنامه‌ها ذکر می‌شود شرط نصف شدن اموال مرد هنگام طلاق است.

شرایط نصف شدن دارایی شوهر

به‌طور کلی هنگامی که بین دو طرف قراردادی بسته می‌شود آن‌ها می‌توانند علاوه بر تعهداتی که قانونا با امضاء قرارداد به عهده خود گذاشته می‌شود، شرایطی را به عقد اضافه کنند که دو طرف ملتزم به رفتار بر اساس آن باشند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع شرایط نصف شدن دارایی شوهر می‌پردازیم.

دارایی شوهر در چه شرایطی با زن نصف می‌شود؟

چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء‌اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را به‌صورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید.

تحقق این شرط منوط به حصول موارد زیر است:

  • زمانی زوجه می‌تواند از این شرط به نفع خود استفاده نماید که طلاق صورت گرفته باشد. به عبارت دیگر امکان الزام شوهر برای اجرای این شرط پیش از درخواست طلاق وجود نخواهد داشت.
  •  طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد. به عبارت دیگر چنانچه سوء‌رفتار و سوء‌اخلاق زوجه موجب گردیده باشد تا زوج اقدام به طلاق وی نماید شرط تنصیف دارایی محقق نخواهد گردید.

نصف شدن دارایی شوهر

  • بایستی که حتما مرد متقاضی طلاق باشد. به عبارتی دیگر مطابق قانون طلاق به اراده مرد است. بنابراین چنانچه وی بخواهد از این حق قانونی خود استفاده نماید، درست است که در واقع از قید و بند زندگی مشترک رهایی می‌یابد، اما ناگزیر به قبول شرط تنصیف دارایی خواهد بود.
  • ملاک ارزیابی اموال در شرط تنصیف دارایی تا نصف اموال یا معادل آن است. به عبارت دیگر میزان و مبدا محاسبه نصف دارایی یا معادل آن، از کمترین اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن است.
  •  زوجه این امکان را نخواهد داشت تا هر مالی از زوج را برای خود و در راستای شرط مطالبه نماید. به عبارت دیگر شرط تنصیف دارایی فقط مختص به دارایی است که در زمان زوجیت حاصل شده باشد. بنابراین اموالی را که زوج پیش از ازدواج داشته است یا به وی ارث رسیده است را نمی‌توان در راستای اجرای شرط موصوف به زوجه داد.
  • آخرین شرطی که می‌بایست وجود داشته باشد تا شرط تنصیف دارایی به نفع زوجه قابل اجرا باشد، موجود بودن اموال حین طلاق است. بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده، نخواهد گردید.

 دارایی شوهر

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی برای دریافت مهریه چقدر باید هزینه کرد مطالعه کنید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

امروزه با افزایش میزان ساخت و ساز مجتمع‌های مسکونی و رشد آپارتمان‌نشینی، اختلافات زیادی بر سر موضوعات مرتبط با آپارتمان‌نشینی مثل مالکیت بر انباری یا پارکینگ و … نیز افزایش یافته است.

فروش پارکینگ و انباری

گاهی در یک مجتمع مسکونی برخی واحدهای دارای پارکینگ و بدون ماشین، قصد دارند که پارکینگ خود را به افراد دیگر اجاره دهند یا بفروشند و با اختلافاتی بر سر این موضوع با دیگر واحدهای ساختمان مواجه می‌شوند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع فروش پارکینگ و انباری می‌پردازیم.

آیا می‌توان انباری و پارکینگ ساختمان را به شخص دیگری واگذار کرد یا فروخت؟

در بسیاری از مواقع پارکینگ و انباری واحدها در سند مالکیت مربوطه به آن درج شده و به عنوان بخشی از واحد است.

هم‌زمان با فروش یا اجاره دادن آن واحد این بخش‌ها نیز باید به مالک جدید واگذار شوند.

اما موردی که در این جا قصد صحبت درباره آن را داریم این است که در بسیاری از موارد افراد بدون این که بخواهند واحد خود را بفروشند یا اجاره دهند تنها قصد واگذاری پارکینگ یا انباری مربوط به آن واحد را دارند.

فروش پارکینگ

انجام این کار از نظر حقوقی امکان‌پذیر نبوده و افراد مجاز به انجام آن نیستند.

در کل برای خرید و فروش یک واحد باید تمامی بخش‌های آن واگذار شود. در غیر این‌صورت نمی‌توان ساختمان را جدا از پارکینگ یا انباری آن فروخت و برعکس این موضوع نیز صادق است.

اما ما با حالت دیگری نیز رو به رو هستیم که گاهی اوقات پیش می‌آید که برخی از افراد ساکن در ساختمان نیاز به پارکینگ یا انباری خود ندارند و استفاده‌ای از آن نمی‌کنند. در همین حال یکی دیگر از افراد نیاز به پارکینگ یا انباری اضافه برای نگهداری وسایل خود را دارد.

در این حالت پیش آمده افراد می‌توانند با انجام توافقاتی مابین یکدیگر اقدام به اجاره پارکینگ و همچنین انباری داشته باشند که انجام این کار از نظر قانونی مشکلی ندارد.

افراد مجاز به انجام آن هستند اما قبل از آن باید توافق سایر افراد ساکن در ساختمان را نیز به دست آورند.

 قوانین زیر برای اجاره یا فروش انباری یا پارکینگ وجود دارد:

  • بخش‌هایی مانند پارکینگ و انباری آپارتمان‌ها از واحد آپارتمانی محسوب می‌شود و نمی‌توانید آن‌ها را به‌صورت جداگانه واگذار کنید یا بفروشید.
  • اجاره دادن پارکینگ تنها به افراد ساکن در همان ساختمان امکان‌پذیر است. فروش و واگذاری آن به افراد دیگر و خارج از ساختمان مجاز نیست.
  • چنانچه پارکینگ یا انباری واحد خود را به دیگر مالکان واگذار کردید یا فروختید، تغییرات مربوطه در سند مالکیت باید حتما لحاظ شود.
  • اگر پارکینگ را به افراد خارج از ساختمان واگذار کردید، دیگر همسایگان می‌توانند این موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند و از شما شکایت کنند.

 فروش انباری

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی آیا پارک خودرو جلو درب منزل جرم است؟ مطالعه کنید.

  • مجله دلتا
  • ۰
  • ۰

ارثیه زمانی معنا و مفهوم پیدا می‌کند که شخصی فوت کند و ماتَرَکی (ارثیه) از وی باقی بماند.

تقسیم ارث قبل از فوت

یکی از مباحث حقوقی مهم که موضوع بسیاری از مشاوره‌هایی است که با حقوقدانان انجام می‌شود، تقسیم ارث قبل از فوت مورث است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع تقسیم ارث قبل از فوت می‌پردازیم.

تکلیف ورثه فوت شده قبل از مورث

قبل از بررسی حکم تقسیم ارث قبل از فوت باید به این سوال مهم پاسخ دهیم که تکلیف ورثه فوت شده قبل از مورث چیست؟

آیا آن‌ها نیز از اموال مورث سهم می‌برند یا ورثه آن‌ها می‌توانند برای دریافت سهم‌الارث مورث فوت شده خود، اقدام کنند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت همان‌طور که در ماده ۸۷۵ قانون مدنی اشاره شده است، شرط وراثت، زنده بودن در حین فوت مورث است. در نتیجه ورثه تنها زمانی از اموال سهم می‌برند که در زمان فوت مورث در قید حیات باشند. با این وجود در خصوص تقسیم ارث قبل از فوت فرآیند دیگری وجود دارد و تقسیم اموال، بیشتر مبتنی بر تمایل مالک آن‌ها است.

تقسیم ارث

تقسیم ارث قبل از فوت

والدین می‌توانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هبه، صلح، هدیه، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.

هم‌چنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت آن‌ها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آن‌ها واگذار شود.

البته اگر در قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا ۳/۱ (یک سوم ) کل ارثیه نافذ است. مگر اینکه کلیه وراث آن را تنفیذ و تایید نمایند. (والا نسبت به مازاد ۳/۱ وصیت باطل و بلااثر است).

پدر و مادر می‌توانند ارثیه خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند، مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و…

بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روش‌هایی که گفته شده اقدام نمایند بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند.

تقسیم کردن ارث

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب شرایط و مراحل فروش سهم‌الارث را مطالعه کنید.

  • مجله دلتا